Popis dortu

Zákazníci  většinou požadují na dort moji klasiku.

Světlý korpus a promazání – marmeláda + světlý krém a druhá vrstva kakaový krém. Celý dort je pak potřen krémem a zdobení podle požadavku (potahová hmota, čokoláda, ořechy, kokos…)

Na požadavek  je možné upéct korpus- ořechový, čokoládový, mramorovaný i některý barevný odstín.

Krém na promazání ořechový, karamelový, kávový, pařížský nebo krém s ovocnou příchutí (maliny, meruňka..)

Pokud máte raději lehčí náplně, je možný krém ze zakysané smetany, tvarohový krém nebo krém z mascarpone, popřípadě tiramisu.

Mezi náplň je možné přidat i nakrájené kompotované ovoce  (nejlepší jsou broskve – drží svůj tvar)

Samotné šlehačkové náplně do potaženého dortu moc nedoporučuji. Váha zdobení šlehačku vytlačuje z dortu a dort se bortí.

SKLADOVÁNÍ DORTU

  • dort je potřeba skladovat v chladu a suchu, ideálně v lednici o teplotě 8 – 12° C
  • při teplotním šoku následuje orosení potahové hmoty
  • pokud se už stane, na orosená místa nesahejte (zůstanou tam stopy) a dort nechte oschnout v dobře větrané  místnosti.