Zákazníci většinou požadují na dort moji klasiku.
Světlý korpus a promazání – marmeláda + světlý krém a druhá vrstva kakaový krém. Celý dort je pak potřen krémem a zdobení podle požadavku (potahová hmota, čokoláda, ořechy, kokos…)
Na požadavek je možné upéct korpus- ořechový, čokoládový, mramorovaný i některý barevný odstín.
Krém na promazání ořechový, karamelový, kávový, pařížský nebo krém s ovocnou příchutí (maliny, meruňka..)
Pokud máte raději lehčí náplně, je možný krém ze zakysané smetany, tvarohový krém nebo krém z mascarpone, popřípadě tiramisu. (vršek dortu je ale vždy obmazán klasickým krémem, jinak by se potahová hmota roztékala.)
Mezi náplň je možné přidat i nakrájené kompotované ovoce (nejlepší jsou broskve – drží svůj tvar)
Samotné šlehačkové náplně do potaženého dortu moc nedoporučuji. Váha zdobení šlehačku vytlačuje z dortu a dort se bortí.
SKLADOVÁNÍ DORTU
- dort je potřeba skladovat v chladu a suchu, ideálně v lednici o teplotě 8 – 12° C
- při teplotním šoku následuje orosení potahové hmoty
- pokud se už stane, na orosená místa nesahejte (zůstanou tam stopy) a dort nechte oschnout v dobře větrané místnosti.