Popis dortu

Zákazníci  většinou požadují na dort moji klasiku.

Světlý korpus a promazání – marmeláda + světlý krém a druhá vrstva kakaový krém. Celý dort je pak potřen krémem a zdobení podle požadavku (potahová hmota, čokoláda, ořechy, kokos…)

Na požadavek  je možné upéct korpus- ořechový, čokoládový, mramorovaný, red velvet, popřípadě duhový korpus

Krém máslový na promazání-  vanilka, čokoládový, ořechový, karamelový, kávový, pařížský   nebo   krém s ovocnou příchutí (maliny, meruňka..)

Pokud máte raději odlehčené krémy —   ze zakysané smetany, tvarohový krém , jogurtový  ( nejsou  bez másla)

 Úplně bez másla je krém z  mascarpone  :Chuťově  mohu doporučit – lehce podmáznout kyselejší marmeládou.                                                                                                     Popřípadě příchuť  tvaroh,    zakys.smetana,   čokoláda,   karamel i slaný,   nebo ovocná pasta                         

 Mezi  jakoukoliv náplň je možné přidat i nakrájené čerstvé ovoce,    popřípadě kompotované ovoce  (nejlepší jsou broskve – drží svůj tvar).                                           Nově nabízím i ovocné pyré , nebo litý karamel.  Které se nalije na jakoukoli náplň v dortu.

DORT S LEHKOU NÁPLNÍ  — je vždy pod potahovou hmotu obmazaný klasickým máslovým krémem  ( jinak by se hmota roztékala)

Samotnou šlehačkovou náplň do potaženého dortu  nedoporučuji. Váha zdobení šlehačku vytlačuje z dortu a dort se bortí.

Klasicky potahuji dort  – potahovou hmotou .    Možnost i marcipán, pouze potah.     ( cenově je trošku dražší, figurky z marcipánu nemodeluji.)

 

 

SKLADOVÁNÍ DORTU

  • dort je potřeba skladovat v chladu a suchu, ideálně v lednici o teplotě 4 – 10 °C
  • při teplotním šoku následuje orosení potahové hmoty
  • pokud se už stane, na orosená místa nesahejte (zůstanou tam stopy) a dort nechte oschnout v dobře větrané  místnosti.